Ha szeretne régebbi Parnasszusokat olvasgatni az Archívumban, verseket beküldeni az eParnasszus rovatunkba, vagy hírlevelet kapni tőlünk –  !

2014. márciusától az NKA támogatásával egyes köteteink e-tartalomszolgáltatás keretében is olvashatóak.

 

Irány a Parnasszus

Kedves Olvasónk! Barátunk!

2011-ben indítottuk el honlapunkat. 2014-et megújult tartalommal és formával köszöntjük. És már a Facebook –on is fenn vagyunk.

Különböző rovatokkal, szolgáltatásokkal és  tervekkel  állunk rendelkezésedre. Mindezen ingyenes szolgáltatásaink igénybe vételéhez csak regisztrálnod kell, és ezzel  gyarapíthatod a Parnasszus baráti körét.

Változatlanul várja a verseket az ePARNASSZUS rovat.

A nyomtatott folyóirat régi és visszatérő gondja, hogy megközelítőleg sem tud annyi kéziratot, verset közölni, ahány jó írás hozzánk beérkezik. Aki regisztrálja magát az oldalon, az beküldhet verset is.  És ezek az írásművek, ha  átmennek a rostán,  meg is fognak jelenni.

Új rovatunk az eKönyv.

Az NKA Könyvkiadási Kollégiuma 2013-ban hirdetett először pályázatot  kötetek honlapon keresztül történő e-tartalomszolgáltatására. A sors fintora, hogy a most megújuló honlapunknak ebben a rovatában elsőként Borbély Szilárd: Hungarikum-e a líra című, a Parnasszus Könyvek Magasles sorozatában 2012-ben megjelent kötete jelenhet meg.

Folyamatosan bővül Archívum rovatunk.

Célja nem más – amint azt már az NKA folyóiratpályázata is előírja  -, mint a korábbi lapszámaink archiválása letölthető pdf formátumban.

Ízelítő rovatunkban kedvet szeretnénk csinálni egy-egy Parnasszus lapszámhoz.

És végül essék szó a Boltunkról is.

Köztudott, hogy az ezredforduló után megindult a Parnasszus Könyvek három könyvsorozata: Új vizeken (fiatal, pályakezdő költők); Magasles (kritika-, esszé- és tanulmánykötetek fiatal szerzőktől illetve fiatal szerzőkről); Átjáró (versfordításkötetek). Ehhez járult a már befutott, ismert költők műveit megjelentető P’Art Könyvek széria. Az említett sorozatok, valamint a folyóirat kurrens és korábbi számai, valamint a még raktáron fellelhető kötetek  ily módon online is megvásárolhatók, legtöbbször jelentős kedvezménnyel.

Köszönjük megtisztelő figyelmedet.

A vers legyen veled.

A Szerkesztőség